RoundCube Webmail

29. Jún, 2008 | pridal diesel |

RoundCube Webmail LogoRoundCube Webmail je viacjazyčný IMAP klient bežiaci vo všetkých prehliadačoch (s výnimkou IE5.5, ale povedzme si, kto normálny by dnes ešte niečo tak predpotopné používal ;) ). Poskytuje funkcionalitu, ktorá sa vyžaduje od mailového klienta. Zahŕňa MIME podporu, adresár, narábanie s adresárovou štruktúrou, vyhľadávanie v správach a kontrolu gramatiky. RoundCube Webmail je napísaný v PHP s použitím MySQL, alebo Postgres databázy. Užívateľské rozhranie je plne prispôsobiteľné založené na posledných webových štandardoch akými sú XHTML a CSS 2.

Pre jeho zviditeľnenie som sa rozhodol z toho dôvodu, že ho už skoro polroka používam a som s ním nadmieru spokojný. Možno to vyznie až príliš moc neviem aké ;) , ale je u mňa číslo jedna, predbehol v mojich očiach aj gmail.

RoundCube Webmail je do sveta vypustený pod GNU General Public License (GPL). Každý si ho môže voľne stiahnuť a používať, editovať a re-distribuovať ďalej.

Na získanie väčšieho množstva informácií napríklad o jeho nastaveniach je k dispozícii RoundCube Wiki.

Tagy: , , , , , , ,

  1. 2 odpovede(í) to “RoundCube Webmail”

  2. Od onko na Júl 3, 2008 | Reakcia

    Moj favorite je urcite gmail a google apps. Super vec, ak ju este vyuzivas aj cez iGoogle. Cez web gmail(apps), na stanici thunderbird, i ked ani ten nie je v ergonomiii prebornik.

  3. Od diesel na Júl 4, 2008 | Reakcia

    No, to je na jednej strane sila zvyku, rozhodne vsak firma s trosku vacsim obratom dokaze developnut vec o dost kvalitnejsiu. Kazdopadne kazdy mame na toto vlastny nazor a ten ti neberiem. RESPECT ONKO ;-)

Pridať komentár

Anti-Spam Image