Kniha V TIENI MAFIE

05. Máj, 2010 | pridal diesel |

V tieni mafie - Jozef Karika Pred časom som dostal knihu V tieni mafie, ktorú som zabudnutú vozil v aute bez povšimnutia. Jedného krásneho dňa som si prečítal Exotov typ na túto knihu a spomenul som si na ňu. Do hodiny som pri nej sedel a čítal.

Autorom románu je pre mňa doposial nie moc známy Jozef Karika. Svojimi textami vraj rád provokuje, pričom neraz balansuje na hrane prijateľnosti. Pre kontroverzné názory bol zakázaný aj jeho blog na internetových stránkach známeho slovenského denníka.

Vačšia časť knihy je písaná prelínaním sa príbehov troch hlavných postáv, ktorými sú Michal Harvan, Denisa Filová a Vojtech Drachar. Ich životné príbehy sa tiahnu celým románom, počínajúc štúdiom na základnej a strednej škole. Po strednej škole sa ich kroky rozdelili a každý išiel svojou cestou. Život im ponúkol rozličné spôsoby ako si vydobiť spoločenskú prestíž.

Nemôžem tvrdiť, že to autor písal s ohladom na čitateľa, pretože takýto štýl nie je určite každému pochuti. Má však moju poklonu, pretože odhaloval realitu nielen na Slovensku a písal to naozaj reálne. Mne osobne sa kniha páčila, dokonca som sa na nej miestami aj dobre pobavil. Môžem ju všetkým, ktorých zaujímajú mafiánske praktiky od výpalníctva, nakrúcania pornografie, odchodu s bielym mäsom až po korupciu len a len odporučiť k prečítaniu.

Tagy: ,

  1. Jedna odpoveď to “Kniha V TIENI MAFIE”

  2. Od Ema na Máj 19, 2010 | Reakcia

    V tieni mafie mám prečítané a vrelo odporúčam. Sú tam naozaj popísané reálne situácie z kruhov mafie. Fakt zaujímavé čítanie… :-)

Pridať komentár

Anti-Spam Image